Nice Social Bookmark

FacebookTwitterEnviar correo

Vull progressar com a pilotari, com ho faig?

Molts dels que hem jugat a pilota s'hem trobat en esta situació: ja hem aprés les técniques bàsiques de la pilota valenciana i hem passat de fer partides d'entrenament a competir en alguna de les competicions oficials o locals que s'oferixen arreu el País Valencià. Si competim, voldrem guanyar, i per això, a banda de l'entrenament técnic i tàctic sols es pot aconseguir d'una manera...mitjançant una bona preparació física.

 

Com em prepare la temporada?

A nivell oficial, tenim dos èpoques diferenciades: les lligues de primavera, de març a juny i les lligues de tardor, de setembre a desembre. Tenim les excepcions de la Lliga de Perxa a estiu i la d'Escala i Corda a l'hivern.

La temporada oficial comença amb l'any natural, per tant, una proposta seria la següent:

- Fase de pretemporada general: desembre – gener /// juliol

Ací és el moment de treballar una base de resistència i de força. Mitjos que podríem utilitzar són la carrera contínua (cada vegada més temps) i el treball en gimnàs (cada vegada més pes i menys repeticions). Per suposat, també faríem treball técnic de colpeig i tàctic amb exercicis específics i partides d'entrenament.

- Fase de pretemporada específica: febrer /// agost

És el moment de augmentar la intensitat d'entrenament, programant partides de pretemporada amb altres equips i insistint al treball tècnic. La resistència es farà molt més ràpid i menys temps, combinat amb séries curtes i molt intenses de carrera (tan curtes com un piloteig de 20-30”) amb descansos incomplets. Quant a la força, farem séries de força explosiva al gimnàs (poc pes i repeticions a màxima velocitat) i força específica amb multicolpejos (ens tiraran moltes pilotes seguides que colpejaren el més ràpid i fort possible).

- Fase de temporada: competicions

És el moment de competir i mantindre la forma, per això, programarem el volum i intensitat de l'entrenament depenent del nostre rival. Si és un objectiu prioritari, descansarem més, i si no ho és, podrem entrenar més.

- Fase de transició

Després de les competicions hem de descansar i fer altres activitats físiques que ens donen forces per al següent objectiu de la temporada. No podem estar tot l'any al 100% i estes pauses a la temporada són molt important per recuperar el cos i tenir l'oportunitat de millorar a la competició següent.

Conclussió

Tot això són unes recomanacions molt generals que ens ajudarà al nostre rendiment. Aixi i tot, si volem encertar al 100% en el nostres entrenaments, un entrenador personal sabrà ajustar-te l'entrenament perfecte per al moment perfecte. És el moment de superar-se!!!

 


Comparte este artículo en las redes sociales